Lär mig mera om powerpoint.... och om sekvens.....071123

image103
Här är en bild på fröken Lovisa och lill-killen Musse!

Jag håller på att lära mig mera om bilder på PowerPoint och även på Adobe, det går långsamt framåt...... Än så länge har jag mest lärt mig linjer och bakgrund! Men snart blir det mer avancerat........

Och så har jag börjat på sekvens som det heter på sjukhusspråk, det är typ styrketräning! I stället för min bassängträning. Maskinerna såg nästan farliga! ut men jag lyckades klura ut hur man skulle göra. Hade som tur var schema med bilder!!! Det tog mig en timme och tio minuter att gå igenom mitt pass, det ska ta ca 45 min...... Och trööötttt blev man och dubbelooont gjorde det i lederna..... Men kul var det i alla fall! Jag som trodde sådan träning var tråkig. Så fel man kan ha!


Från visdomsord om katter:

Katten förhandlar
inte med musen.

Robert K. Massie



image108

Vackra gröna ögon..... 071116

image97
Vackra gröna ögon har lilla fröken Missan Alexandra. Hon mår bra och har bekantat sig lite mer med de andra katterna. Även om de inte är bästisar! Missan ligger just nu och sover på köksbordet!!! Hon är mycket kelig, vill bli kliad jämt.

Så har vi då fått lite snö här som håller på att försvinna. Solen skiner och det är plusgrader. Nu har jag fått en spinnande katt i mitt knä, det är mysigt. Rogivande! Ett liv utan katt är inget liv.....

Den tid man tillbringar med
katter är aldrig bortkastad.

May Sarton

från boken Visdomsord om katter



image107

www.hittekatter.ifokus.se

Igår Alla helgons dag 071104

Bild från minneslunden / kyrkogåden vid 18-tiden. Vackert och sorgligt....

image101

En mer konstnärlig eller rättare sagt misslyckad bild......

image102

Jag tycker det är så otrooligt vackert och ledsamt på kyrkogården alla helgons dag! Det låter väl konstigt men jag kan liksom längta till denna kväll! Min yngsta dotter tyckte jag var pervers som tog bilder av ljusen. Kanske är det så. Men alla som är döda känns mer levande och döden är närvarande på ett alldeles speciellt sätt denna kväll.....

Redan november ..... och en fin Tusse 071101

image94

Här kikar Tusse på sina kompisar........

Så var det redan november, inte länge sen det var sommar. Men jag gillar höst och mörker så jag klagar inte...... Emellertid var det inte så muntert för ett år sedan att sitta i bilen i snökaoset i flera timmar.

Alla mina katter sover nu, inte en enda är vaken. Mysigt att vara katt, om man har ett hem förstås. Tänker på alla hemlösa katter nu i kylan. Och kramar till alla som försöker hjälpa katterna.
image99

www.hittekatter.ifokus.se

Min lilla "hemlösing" har det i alla fall bra. Fröken Missan Alexandra har anpassat sig snabbt. Hon är en så lugn och försiktig katt som är två-tre år. Jag får klappa henne mycket, det tycker hon om men jag får inte bära henne. Kanske hon varit med om en traumatisk upplevelse när hon var hemlös.


Til sist från boken Katter mediterar:

Ögat med vilket jag ser Gud
är samma öga som
Gud ser mig med.

Meister Eckhart