Kattfröken Lovisa och morgonångest.... 071026

image92
Kattfröken Lovisa ligger och myser......

Ångest, ångest, ångest............ varje morgon, förmiddag...........! Trött på det! Har levt med det hela livet, tror jag, så jag borde ju vara van, kan man tycka. Nog om det!

TV 4 visar fortfarande programmet Hitta hem månd - torsd kl 19.30. Det är sorgliga öden man får se. Förundras över människans ondska! Hoppas programmet bidrar till att fler människor förstår att katter inte klarar sig själva, att man måste ta hand om djuren. Kastrera, vaccinera och öronmärka! Och alla hundar som far illa. Jag blir så ledsen.

image95


www.hittekatter.ifokus.se

Katter, nobelpris och konsten att vara snäll 071018

image93
Musse stylad!!!

Jag håller på att lära mig hur man gör linjer och färgbakgrund till bilder, här är ett smakprov. Visst blev det fint med blått till hans vackra blåa ögon?


Vad många inte vet är att Doris Lessing som fick nobelpriset i litteratur i år har skrivit fyra böcker om katter! Jag kände bara till en som heter Om katter. De finns alla att beställa på Bokus.


Jag har varit på föreläsning om konsten att vara snäll av Stefan Einhorn, det var mycket tänkvärt! Han har skrivit en bok med samma namn.

Om boken:
"I Konsten att vara snäll skriver Stefan Einhorn bland annat om vad äkta snällhet innebär och om de motkrafter som kan hindra oss från att vara snälla. Han redogör också för vetenskapliga studier som visar att snällhet lönar sig och ger handfasta råd om hur man kan tillämpa detta i vardagslivet.
Snällhet är det största vi kan erbjuda vår omvärld - och oss själva."

Jag vill verkligen rekommendera den boken!


Visdomsord från Katter mediterar:

Den verkliga upptäcktsfärden
är inte att söka nya landskap,
utan att se med nya ögon.

Marcel Proust

Nytt hopp 071010

Nytt hopp..... Chicko fick komma hem från veterinären förra veckan. Han fick ta blodprov. Och det blev en låååång väntan på svar. Först igår ringde veterinären och sade att det var bättre än väntat!  Proverna var mer positiva än i våras. Och Chicko har inte kräkts en enda gång senaste veckan och endast kissat en gång på fel ställe! Kanske att hans dos om två tabletter om dagen har börjat göra verkan....... Hoppas!
image90

Glöm inte tv4:s program Hitta hem måndag-torsdag kl 19.30 om hemlösa katter och hundar!

Veterinärbesök 071003

image88

Ikväll ska jag med min hustiger Chicko till veterinären. Han äter medicin mot sköldkörtelbesvär och dietmat.  Det har han gjort i drygt ett och ett halvt år, men nu verkar han må sämre. Han är 13 år.  
Det är ledsamt att gå till veterinären, vet ju inte alls vad som händer.