Reklam igen! - 070330

image37
Denna antologi som är sammanställd av Björn Meidal tycker jag om.  "Dessa eldting bland all mänskotamhet".  Den är också en julklappsbok från KG.  Här kommer ett  smakprov:

I mars

på eftermiddan
när skymningen klämmer åt
om livet
när aftonstjärnan
svider
på himlen
då träder katten ut på trappen
och sjunger
till det gröna norrljuset
sin evigtgröna sång
om livets förgänglighet
och kattsläktets beständighet
Mitt hjärta
kattnar

Ingrid Sjöstrand

Slöa katter i solen - 070330

image34
image35
image36
Katter i solen - Musse (skogis), Tusse och Lovisa (huskatter)

Tusse spanar ut och Chicko vilar - 070326

image32
Tusse sitter i solen och spanar, är det fåglar han ser....

image33
Chicko vilar i solen!

Kattbok och lugnande för katter - 070323

image30
Idag tänkte jag göra reklam för en kattbok igen, som jag fått av KG.  Denna heter kattsjälens mysterier och författaren heter Jeffrey Moussaieff Masson.  Den  är otroooligt  bra!  Han blandar egna iakttagelser med andra kattkännares observationer,  med berättelser om katten i litteraturen och referenser till vetenskapliga studier. Masson tar upp likheter och olikheter mellan människa och katt, han urskiljer kattens grundläggande känslor m.m. m.m.

image31
Felifriend heter en spray som är lugnande för katter som jag köpt hos veterinären.  Min katt Chicko blir irriterad på skogskatten Musse (ovan) när han inte mår bra (tar ett tag för medicinen att verka) så jag använder tillfälligtvis denna spray.  Den fungerar utmärkt. 

Veterinärbesked och katter mediterar - 070322


image24
Här sitter Chicko i solen och funderar!

Veterinären har ringt!  Chicko hade sämre sköldkörtelvärden.  Det betyder att han får äta mer av sin medicin.  Som tur var hade han inga andra åkommor.




image28
Passar på att göra reklam för boken "katter mediterar", jag tycker den är bra!  Här kommer ett smakprov:

Var vaksam:
skydda din själ
mot negativa tankar.

Buddha

Veterinärbesök och visdomsord - 070320

image22


Idag har jag varit till veterinären med min (lille, 5.9 kg!) hustiger Chicko.  Han äter medicin för sköldkörtelproblem men har blivit lite ilsken och han har druckit mycket vatten.  Njurarna var bra men de andra provsvaren skickas vidare och kommer om två dagar.  Hoppas han får någon dundermedicin!  Chicko är så duktig hos veterinären, han mjauuar inte och ligger helt stilla under provtagningen.  Det som är mindre bra är veterinär-räkningen...

Och ett visdomsord:

Det finns två sätt att
undkomma den här världens
eländen: musik och katter.

Albert Schweitzer


Fortfarande vårkänslor.....070316

image21

Tusse har fortfarande vårkänslor......  ligger och myser i solen.




image17

Tänk på alla hemlösa katter!  Ja, jag vet, jag tjatar, men jag tycker att alla djur bör ha ett hem!
www.hittekatter.ifokus.se




Mina födelsedagspresenter/ böcker - 070314

image11

Sovande katt och Bonniers stora bok om katter!  Tusse tar en tupplur i solen på balkongen.



image12

I kattboken finns jättefina bilder på katter, olika raser, små katter och stora katter!  Kapitel om bl a katters beteende, att leva med katt och uppfödning finns med i boken.  Åh, jag vill så gärna ha en liten kattunge men, jag vet, det är inte att tänka på!  



image13

Rutiga bakboken från Icas bokförlag!  Där finns över 500 recept: matbröd, vetebröd, mjuka kakor, småkakor, bakelser, tårtor och pajer.  Så det är bara att sätta igång med bakningen.

Min "hustiger" - 070312

image9
Min fina "hustiger"!

Det är inte så lätt att fånga Chicko på bild, han har sin egen vilja.... Men nu har jag lyckats!  Han är en huskatt och ca 13 år.  Jag har haft glädjen att ha honom sedan 1998.  När han kom till mig var han jätte-skygg.  Det tog många
år innan han blev social.  Men nu vågar han sig fram om jag får besök!

Nya visdomsord!070310

image8Här kommer en bild av min bok  "Visdomsord om katter":
image6
Jag är inte så bra fotograf, hoppas jag kan lära mig att bli bättre!

Här kommer i alla fall ett  visdomsord ur boken:

Katter är mystiska varelser.
Det försiggår mer i deras
sinne än vad vi
är medvetna om.

Sir Walter Scott


Och glöm inte alla hittekatter, som inte har något hem!
Gå in på
www.hittekatter.ifokus.se



Tusse i solen...070310

image5
Tusse i solen! 
Tusse har fått vårkänslor...., det hjälper visst inte att han är kastrerad!!!  Han är en huskatt, ca sex år och har bott hos mig i fyra år.  Tusse har inga tårkanaler , därför får man torka bort det som rinner i ögat varje dag och ibland måste han få salva också.  
Lördag och veckan har varit full av data-stopp.  Först slutade musen att fungera... det var nya batterier som fattades och när det var åtgärdat  var det tangentbordets tur som, trots nya batterier, inte fungerade....!  Jag fick hjälp av KG, han ordnade detta.


Katter mediterar

150664-20

Ju tystare man är,
desto mer kan man höra

Baba Ram Dass

Inget fungerar070304

Ja, det gick inte så bra för mig att flytta bilderna från photoshop till bloggen....  Bilderna finns i datorn nu iaf.  Gäller bara att försöka klura ut hur det fungerar!  Känns som att det kommer ta månader för mig.  Men jag är trots allt ett steg närmare bilderna än igår.....  En liten tröst!

Från boken om katter:

Den tid man tillbringar med
katter är aldrig bortkastad.

May Sarton


Har man en katt
får man lätt en till.

Ernest Hemingway

USB-kabel och annat lördag 070303

Jag har hittat var usb-kabeln, eller ubs?, ska sitta (var tvungen ringa sonen)  och så har jag kopplat in cd-skivan till datorn från mobiltelefonkameran. Men sen blev det stopp.....  Som tur är har KG lovat hjälpa mig ikväll.  Så det kanske kommer en bild till slut. 


Fredag 070302

Idag för ett år sedan var en sorglig dag.  Min hund som var gammal hade fått cancer och på grund av åldern så gör man inga operationer. Så det var så ledsamt att behöva gå till veterinären för avlivning.  Mina katter reagerade också och undrade var vår hund var..... Och jag kunde inte förklara för dem. 
Ikväll kommer jag att tända ett ljus för min fina hund som är i djurhimlen. Tänder också ljus för min katt som blev överkörd 1998. Vi bodde på landet då. (Nu får min katter vara innekatter, det finns för många bilar här.) Och för dotterns hund som blev obotligt sjuk när han var fem år, 2001.  Djursjukhuset försökte men det gick inte att göra något.