Fredag och soligt.... 080425

image131
Här ligger Tusse och "solar", det ser härligt ut..... Fröken Missan Alexandra är bra nu från sin urinvägsinfektion, det är skönt att slippa ge henne tabletterna. Hon är lite för tjock så hon ska banta. Fröken Lovisa däremot äter lite dåligt, hon har alltid varit jättesmal, men jag skulle önska att hon åt lite mer. Alltid något att bestyra med kissarna.


Citat från katter mediterar:

Att sitta i solen en fin dag,
och se på grönskan
är den bästa
vederkvickelsen.

Jane Austen


image132

Missan Alexandra.....080421

image129
Nu har Missan Alexandra fått sin medicin i en vecka, det är sista dagen idag. Och det känns skönt. Inte roligt alls att tvinga i henne pillret. Hon blir i alla fall glad när hon får godis efteråt. Och hon är bra från urinvägsinfektionen nu. Vilket är det viktiga!
Chickos provsvar var ganska bra, han ska fortsätta äta sina två tabletter mot sköldskörtelproblemet. Jag vet inte varför han spydde så mycket förut. Men jag får ringa veterinären om han gör det igen.
Det är allt ett pyssel med katterna. Lovisa borde äta lite mer än hon gör. Och Tusses ögon får jag smörja med salva då och då. Musse har inte några krämpor, som tur är.

Ett citat från katter mediterar:

Var vaksam:
Skydda din själ
mot negativa
tankar.

Buddha


image130

Katter som sover..... 080416

image127

Visst är det härligt med katter som sover? Här ligger Musse och Lovisa.

Jag har varit till veterinären med Chicko och Missan Alexandra i måndags. Chicko fick ta blodprov som jag ej fått svar på och Missan har urinvägsinfektion som hon får piller för så det ska gå över. Det är bara ett litet problem; att hon inte vill äta sin medicin, varken i mat eller att ta direkt...... Så nu har jag stängt in henne med sin mat, få se om hon äter.......
Lill-dotterns hund får inte vara kvar på dagis efter invänjningen, han passar inte in..... Och för äldsta dottern och man som säljer sin lägenhet går det trögt...... Men det har ju bara gått en dag så det är ingen ko på isen........ Min gamla mamma börjar bli lite tröttare och har lite svårt att minnas ibland. Skönt att det är bra med sonen och hans flickvän.

Ett citat från boken katter mediterar:

Den verkliga uptäcktsfärden
är inte att söka nya landskap,
utan att se med nya ögon.

Marcel Proust


image128